Kategorier
2017 Nyhetsbrev 09/2017

Öppna finländska mästerskap i Mathantverk hålls i Raseborg

De öppna finländska mästerskapen i Mathantverk arrangeras den 4-6 oktober på Yrkeshögskolan Novia i Ekenäs, Raseborg. I tävlingen följer man i huvudsak de regler som Eldrimner, som är ett nationellt resurscenter för Mathantverk, skapat under åren. Organisationen Eldrimner, som grundades 1995 i Jämtlands län och blev nationellt resurscentrum 2005, förmedlar kunskap, ger stöd och inspiration till mathantverkare i hela Sverige och i Norden, i starten såväl som i utvecklingen av yrket.

Tävlingsklasser finns inom kategorierna mejeriprodukter, charkuteriprodukter, fiskprodukter, bageriprodukter, bär- och fruktprodukter, grönsaks- och svampprodukter, kalla krydd- och matsåser, snacks, nordiska drycker, samt innovativt mathantverk. Det hålls även en förpackningstävling.

Inom Mathantverk skapas unika produkter med rik smak, av hög kvalitet och tydlig identitet, och de tillverkas i huvudsak av lokala råvaror som förädlas varsamt med naturliga processer, i liten skala och ofta på den egna gården eller i det egna företaget. Mathantverkaren går den långa vägen och utgår från traditionerna och traditionella metoder, samt förfinar och utvecklar dem med sin kunskap och innovativa förmåga. Kännetecknande för mathantverket är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan.

För mer information om tävlingen, klasser, regelverk, inlämning av tävlingsbidrag, programutbud under tävlingsdagarna, samt anmälan till tävling (senast 10.9), se webbplatsen novia.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s