Kategorier
2017 Nyhetsbrev 07/2017

Nyfiken på Norden och samhälleligt företagande? – besök ”Kaffe Snack” på Landsbygdsparlamentet

”Kaffe Snack” med Annika Nordenstam och Ann-Sofi Backgren

Är du intresserad av Norden och att bygga kontakter till Norden? Annika Nordenstam från Nordiskt informationskontor i Umeå och med stort intresse av landsbygdsutveckling och landsbygdsutvecklingsprojekt finns på plats i Leppävirta. Kom och drick en kopp kaffe och fundera på nordisk samverkan och utbyte på Landsbygdsparlamentets ”Kaffe Snack” den 2 september.

Det unika i samhälleligt företagande (gemenskapsföretagande i Sverige) är att man, utöver de affärsmässiga målen, även har sociala och samhälleliga mål. De allokerar resurser genom att kombinera affärsverksamhet med offentlig finansiering och ideella insatser, en affärsmodell som ofta har en nära relation till den offentliga sektorn, men existensen är framför allt beroende av lokalt engagemang och ansvarstagande.

Håkan Björk i Umeå har sedan 1990-talet agerat språkrör, främjare och inspiratör för modeller i arbetslivet, socialt entreprenörskap, samt social business och gemenskapsföretagande. Nu finns chansen att höra honom ”live”. Björk berättar om goda exempel på medborgardelaktighet, lokalt entreprenörskap och gemenskapsföretag för att hålla landsbygden levande på Landsbygdsparlamentets ”Kaffe Snack” 2.9 kl. 14-14.45.

Mer info om det svenskspråkiga programmet under Landsbygdsparlamentet i Leppävirta (1-3.9) finns på webbplatsen maaseutuparlamentti.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s