Kategorier
2017 Nyhetsbrev 07/2017

Landsbygdsparlamentet – tre dagar fulla av möjligheter

Tusen deltagare från olika delar av landet väntas delta i Landsbygdsparlamentet i Leppävirta i Norra Savolax den 1-3 september. Det är för första gången som Landsbygdsparlamentet ordnas i en så här stor omfattning i Finland. Evenemanget sammanför landsbygdsutvecklare från olika delar av landet – från landsbygdsinvånare till beslutsfattare, från föreningar till företag, från forskare till utvecklare och finansiärer och från byar till städer. Landsbygdsparlamentet ingår i programmet för Finlands 100-årsjubileum. Kom med och skapa historia och en gemensam målbild för landsbygdsutvecklingen! Under temat Omöjligheter blir möjligheter träffas deltagarna för att

  • slå fast en vision för landsbygdsutvecklingen,
  • identifiera tillväxtriktningar,
  • främja uppkomst av företags- och projektinnovationer samt sociala innovationer på landsbygden,
  • skapa nätverk, bli inspirerade och diskutera i ledig atmosfär,
  • fira det 100-åriga Finlands landsbygd
  • lyfta fram de viktigaste frågorna och landsbygdens möjligheter på den politiska agendan

I programmet ingår 19 temautflykter, 40 workshoppar, fyra huvuddebatter, kvällsprogram (inkl. Galamiddag), Partnerskapstorg och Skördetorg. På Landsbygdsparlamentet förverkligas även ett s.k. finlandssvenskt rum, med svenskspråkigt program. Det finlandssvenska rummet är integrerat i Landsbygdsparlamentets program med exempelvis svenskspråkiga workshopar, och det kommer även att finnas ett särskilt pop-in café med svenskspråkiga talare och finlandssvenska, samt nordiska teman.

Det finlandssvenska landsbygdspolitiska nätverket för landsbygdsaktörer, IDNET, bjuder in och möjliggör för alla finlandssvenska organisationer med verksamhet på landsbygden, att visa upp sitt engagemang och sin verksamhet på Landsbygdsparlamentet 2017. Välkommen med att förverkliga det finlandssvenska rummets Partnerskapstorg Nyfiken på Svenskfinland, att visa upp er verksamhet och bygga broar till det finska. Kontaktpersoner är Ann-Sofi Backgren (ann-sofi.backgren@sfv.fi) och Antonia Husberg (antonia.husberg@mmm.fi).

Info, program och anmälan (görs senast 25.6) finns på webbplatsen maaseutuparlamentti.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s