Kategorier
2017 Nyhetsbrev 04/2017

Utbildning för byaföreningsmänniskor

Suomen Kylätoiminta ry (SYTY) – Byaverksamhet i Finland rf och de regionala byaföreningarna ordnar i samarbete med Landsbygdens bildnings- och kulturförbund (Maaseudun Sivistysliitto MSL), samt Keskitien Tukisäätiö byautbildning under åren 2015-2018. Med hjälp av Keskitien Tukisäätiös allmänna understöd kan man årligen arrangera minst 19 utbildningstillfällen på landskapsnivå.

Utbildningen riktar in sig på sådan byaverksamhet där den mest effektivt aktiverar invånarna, och där även stiftelsens ändamålsparagraf beaktas på det mest verkningsfulla sättet. En sådan här punkt är utbildningen av byaföreningarnas nya aktörer. Det här har en direkt inverkan på, förutom byaverksamheten, även landsbygdens och bosättningscentrumens växelverkan och samsyn. En genomförd utbildning har även en direkt inverkan på hur byarna klarar sig i landskapsreformen.

Utbildningarna är i huvudsak ämnade för byaföreningarnas förtroendemän och funktionärer, samt andra medlemmar. Målet med utbildningen är att stärka byaföreningsaktörernas färdigheter och kunnande, samt ge ny ”färdkost” i skötseln av förtroendeuppdrag och uppmuntra till aktivt utvecklingsarbete.

Mer info finns (på finska) via länk på webbplatsen kylatoiminta.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s