Kategorier
2017 Nyhetsbrev 03/2017

Ann-Sofi Backgren – 50-åring med fötterna stadigt i den österbottniska myllan

ann-sofi-backgren-50-ar
Foto: Martina Uthardt

Backgren beskriver sig som en upptäcksresande och äventyrare, men var hon än varit kommer hon alltid till hemmet i Molpe, Korsnäs för att ladda batterierna. Det går bra att bo i Molpe och jobba nästan var som helst, platsen behöver inte vara begränsande.

Hon är en person med ett stort samhällsintresse och som har en genuin hembygdskänsla. Hela sitt liv har hon varit aktiv och verksam på många olika nivåer inom byautveckling, landsbygdsutveckling, regionutveckling och med finlandssvenska utbildnings- och kulturfrågor, samt inom livslångt lärande. Numera lär hon också ut storytelling både i hemma och utomlands.

Backgren är även aktiv inom Europas gränsregioners förbund AEBR (Association of European Border Regions) genom det förtroendeuppdrag hon innehar via Österbottens förbund.  Hon har där verkat som den nordiska viceordföranden sedan år 2001. Backgren jobbar nu som specialsakkunnig inom landsbygdspolitikens identitetsbaserade nätverk IDNET och är projektsakkunnig inom SFV.

Uppgifterna är delvis från en artikel, skriven av Kerstin Nordman, i Vasabladet (24.2). Vänner och bekanta kunde fira Backgren på restaurang Strand-Mölle i Molpe 24.2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s