Kategorier
2017 Nyhetsbrev 02/2017

Skärgårdshavets vinterträff sätter fokus på hållbart företagande

skargardshavet
Skärgårdshavet

I år kommer Skärgårdshavets vinterträff att sätta fokus på hållbart företagande. I ett hållbart företag förenas lönsamhet, miljöhänsyn och socialt engagemang. I korthet handlar det om att spara på egna resurser och minska den negativa miljöpåverkan. Det blir en allt viktigare imagefråga för företag och organisationer att visa hur man beaktar hållbarhet i sin verksamhet.

Vinterträffen arrangeras av Skärgårdshavets biosfärområde och hålls fredagen den 3 mars i Hotell Kasnäs. Under dagen berättar Östersjöfondens Lotta Nummelin varför det lönar sig att göra hållbarhetsredovisning för företag. Vi tittar närmare på olika hållbarhetsmärkningar och partnerskapsprogram som används och diskuterar vilka behov och erfarenheter det finns av dessa. Vi tittar även närmare på socialt entreprenörskap och vilka möjligheter detta kunde innebära för skärgården, där möjligheterna till vinstbringande verksamhet starkt varierar med årstid.

Är du intresserad av att hitta samarbetspartners eller bolla din idé med någon annan? Du kan meddela oss i förväg om du har något tema du vill diskutera eller någon projektidé som du vill presentera. Vi förmedlar informationen till de andra anmälda före vinterträffen, så att ni kan mötas under lunch eller kaffepaus.

Informationen och anmälningsuppgifterna (anmälan senast 24.2) finns på webbplatsen skargardshavetsbiosfaromrade.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s