Kategorier
2016 Nyhetsbrev 09/2016

Solutions for a broken world – föreläsning om hållbarhetsfrågor på Tammerfors-träff

Helhetssyn för bioregional utveckling - Daniel Hansson 29.9.2016 flyerVi lever i en tid av allt mer komplexa problem. Ökande klimatkaos, landsbygdsdöd, globalisering av marknader och datorisering bidrar till att snabbt öka vår sårbarhet för plötsliga systemkollapser. I samma takt tenderar våra “lösningar” att bli allt mer otillräckliga. Denna frustrerande realitet möter många inom strategisk verksamhet, t.ex. samhällsplanering, regional utveckling och hållbarhet.

På vissa håll finns en ökande medvetenhet om att helhetslösningar krävs för att bemöta vår tids komplexitet. Men vad är en helhetslösning, och när förlorade vi helhetsbilden? Och hur går man från systemlåsning till en verklig systemlösning?

Denna inspirationsföreläsning med Daniel Hansson vänder sig till dig som arbetar med människor, regioner och organisationer i förändring. Med personliga exempel från sitt arbete med film och musik med indianer i Idaho, och från sitt internationella arbete som forskare, aktivist och pedagog, ger Daniel oss nya perspektiv som visar hur vår kultur i dag hindrar oss från att se helheter och sammanhang.

Tillfället ordnas i samband med en Tammerfors-träff för de tvåspråkiga Leader-grupperna och regionala byaföreningarna, vilken hålls 29.9 kl. 9.30-15.30 i Nordens Hus.

För program och anmälan (görs senast 26.9) se PDF-filen. Kom ihåg att vid anmälan skriver ni i meddelandefältet om ni äter lunch där (lasagne för 8,50 euro på egen bekostnad).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s