Kollegor minns Eeero Uusitalo

Sanna Sihvola, Laura Jänis och Hanna-Mari Kuhmonen

Bildkälla: maaseutupolitiikka.fi

Vi – Sanna Sihvola, Laura Jänis och Hanna-Mari Kuhmonen – var arbetskollegor med Eero på jord- och skogsbruksministeriet, samt på arbets- och näringsministeriet under tiotals år. Eero tog hand om oss alla som unga nybörjare, tjänstemän med förmåga att växa och utvecklas som landsbygdspolitisk sakkunniga. Utan Eero skulle vi inte vara där vi är nu.

Eero var den finländska landsbygdspolitikens suveräna vägvisare. Han hade vision och vilja att göra verklighet av saker. Han gjorde banbrytande arbete för byaverksamheten, Leader-verksamheten och tvärsektoriellt nätverksarbete vid bildandet av Landsbygdspolitiska samarbetsgruppen. Han var erkänd påverkare, såväl nationellt som internationellt.

Från slutet av 1990-talet härrör sig Eeros ordspråk: ”Jos on työtä, niin onhan yötä” (Finns det arbete, så finns ju också nätter att ta till). Då kom man igång med regeringens landsbygdsprogram och man skapade Paikallisen Omaehtoisuuden Maaseutuohjelmaa (POMO). Sanna arbetade som POMO:s kreatör och en gång gjorde hon misstaget att klaga över den stora arbetsmängden. Efter Eeros uttalande blev saken utagerad och arbetsmängden talades det inte mera om.

Läs mer i blogginlägget (på finska) på Landsbygdspolitikens blogg, skrivet alltså av Sanna Sihvola, Laura Jänis och Hanna-Mari Kuhmonen.

Det här inlägget postades i 2016, Nyhetsbrev 02/2016 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s