Projektet Kustens Mat arrangerar en ny grundutbildning som omfattar 30 studiedagar under 1,5 år. Av dessa är 10 dagar en specialisering där deltagaren väljer ett av följande förädlingsområden: kött, fisk, mjölk, spannmål, grönsaker & svamp, samt frukt & bär. Yrkeshögskolan i Novia i Raseborg står för utbildningen i samarbete med lokala aktörer i regionerna Österbotten, Åboland, Åland och Nyland. Regionerna har sina ansvarsområden inom utbildningen och de praktiska kurserna arrangeras i någon av dessa. De allmänna kurserna arrangeras som videokonferens till någon plats i Österbotten. Utbildningen startar med första årskursen i mars 2016 och andra årskursen i oktober 2017. Deltagaravgiften är 600 euro per person med möjligheten att betala avgiften i rater.
För mer info med länkar till projektets första nyhetsbrev, utbildning och anmälningsuppgifter (anmälan senast 1.3) se webbplatsen novia.fi.