Kategorier
2016 Nyhetsbrev 02/2016

700 miljoner finns att sökas för företag på landsbygden – få vet att de uppfyller kriterierna

Hand Holding Euro NotesDet finns nära två miljarder euro för företag på landsbygden att ansöka om för investeringar, utveckling och ökat samarbete fram till och med år 2020. Landsbygdsutvecklingsprogrammet för Fastlandsfinland 2014-2020 har kommit trögt igång, men ordföranden för Landsbygdsnätverkets företagande och näringsliv Hannu Uusihonko lovar att penningkranarna öppnas detta år. Eftersom ingen finansiering hittills har getts, finns det hela 700 miljoner euro att delas ut i år.

Tillsvidare har företagen i maklig takt sökt finansiering från landsbygdsprogrammet, för få vet att de uppfyller kriterierna. Stöd ges således inte för bara exempelvis idkare av landsbygdsnäringar. Uusihonko betonar att av Finlands areal, räknas 95 procent som landsbygd, en yta där över hälften av Finlands företag finns. Finansiering finns att fås för såväl grundande av företag som investeringar. Dessutom kan man söka om stöd tillsammans med andra företag eller samfund.

Uppgifterna är från en artikel, skriven av Virvamaria Toikka, på webbplatsen yrittajat.fi. Se även webbplatsen maaseutupolitiikka.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s