Kategorier
2015 Nyhetsbrev 41/2015

”För ett land i balans” – Gotland värd för svenska Landsbygdsriksdagen

Svenska Landsbygdsriksdagen 2016 -logoDen 27-29 maj 2016 arrangeras den svenska Landsbygdsriksdagen för första gången på Gotland. Det är riksorganisation Hela Sverige ska leva (HSSL) som arrangerar Landsbygdsriksdagen vartannat år sedan mitten av 1990-talet. Nästa års tema är För ett land i balans. Enligt Terese Bengard, verksamhetschef för HSSL, vill man ha en balans mellan stad och land. Vi är inte emot staden, men vill att landsbygden ska ha samma möjlighet att utvecklas. Till riksdagen på Wisby strand väntas 800-1 000 deltagare från lokala utvecklingsgrupper, myndigheter och andra intresserade – även 60-70 utländska gäster väntas.

Förutom seminarier, paneldiskussioner, utställningar och mingel, kommer en hel dag att vigas åt utflykter på den gotländska landsbygden, varav det finns sammanlagt 21 olika heldagsturer att välja mellan. Riina Noodapera från Hushållningssällskapet Gotland säger att de har täckt in skog, häst, livsmedelsproduktion, nya samarbeten – ja allt. Till resorna krävs guider med särskilda landsbygdskunskaper, och rekryteringen ska börja inom kort. Man kommer att hålla en gratis guideutbildning med specialinriktning på landsbygdsguidning, mot att man jobbar som guide och en biljett till riksdagen.

Uppgifterna är från webbplatsen helagotland.se. Hela Landsbygdsriksdagsprogrammet väntas klart först i mitten av januari då det publiceras på http://lbrd.helasverige.se/.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s