Kategorier
2015 Nyhetsbrev 37/2015

Aktionsgruppen I samma båt söker en fiskeriaktivator

I samma båt - Leader-logoLeader-aktionsgruppen I samma båt – samassa veneessä rf ry utvecklar skärgården och har fungerat som en lokal aktionsgrupp i skärgården sedan år 1996. Föreningens verksamhet går ut på att sammanföra utvecklingsaktörer från offentliga sidan, organisationer och privatpersoner.  Man arbetar lokalbaserat med aktivering, rådgivning och projektfinansiering.

Nu söker man efter en fiskeriaktivator till den nygrundade Skärgårdshavets fiskerigrupp, som fungerar inom Leader-aktionsgruppen I samma båt – samassa veneessä. Aktivatorns uppgift är att arbeta med områdets aktörer inom utvecklingen av fiskerinäringar (företagare, kommuner, läroinrättningar, organisationer) för att få ihop projekt som stöder förverkligande av fiskerigruppens strategi. Aktiveringen sker genom projektrådgivning, informationsspridning och beredning av möten, evenemang och seminarier. Utöver detta sköter aktivatorn den administration som hör samman med fiskeriprogrammets förvaltning och styrgruppsverksamhet tillsammans med den övriga personalen.

Aktivatorn arbetar tätt ihop med övriga personalen inom I samma båt – samassa veneessä och skapar även förutsättningar för lokal utveckling på ett bredare plan. Till aktivatorns uppgifter kan även höra uppgifter som gäller landsbygdsprogrammets förverkligande. Anställningen är på heltid och gäller tillsvidare. Placeringsorten för den anställda är Leader-gruppens kontor i Pargas. I arbetet kommer det att ingå en hel del resande, främst inom Egentliga Finland, och även en del arbete på kvällar och veckoslut. En del av arbetsuppgifterna kan skötas genom distansarbete.

Kvalifikationer:

  • Lämplig högskoleexamen
  • Erfarenhet av och intresse i arbete där man utvecklar fiskerinäringar
  • Erfarenhet av projektverksamhet
  • B-körkort och tillgång till bil
  • Grundläggande datakunskaper i office-program, webbuppdateringsverktyg och erfarenhet att hantera ärenden via webb-baserade program
  • Skriftliga och muntliga kunskaper i finska och svenska

Som fördel i arbetet ses:

  • Erfarenhet av EU-delfinansierade projekt
  • Kunskaper och erfarenheter att arbeta självständigt och presentera verksamhet inför publik
  • Ett kontaktnätverk till aktörer inom fiskeri, miljö, livsmedelsproduktion och -förädling

Löneanspråk bifogas. På frågor svarar verksamhetsledare Emil Oljemark, tel. 0400 718 913, epost. emil.oljemark@sameboat.fi. Ansökning och CV skickas elektroniskt i Word- eller PDF-format till adressen emil.oljemark@sameboat.fi och ska vara inlämnad senast 28.10.2015 kl. 16:15. Intervjuer hålls veckorna 45-46. Arbetet börjar den 7.12 eller enligt överenskommelse.

Uppgifterna är från I samma båts webbplats sameboat.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s