Kategorier
2015 Nyhetsbrev 34/2015

Landsomfattande projekt gynnar samarbetet inom närmatsbranschen

Frukter och grönsakerFinlands ELY-centraler har valt Brahea-centret att koordinera det landsomfattande koordinationsprojektet Bättre resultat med gemensamt arbete, en verksamhet som förstärker informationsutbyte, samarbete och arbetsfördelningen mellan de projekt och aktörer som förknippas med närmat. ELY-centralerna har ur Programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland 2014-2020 valt att finansiera landsomfattande koordinationsprojekt, av vilka Brahea-centret förverkligar koordinationsprojektet inom närmat.

”Huvudmålet med Bättre resultat med gemensamt arbete-projektet är att öka och koncentrera samarbetet mellan dem, som verkar inom närmatsbranschen, och genom att inrätta nätverk (networking) för att höja branschens konkurrenskraft”, berättar projektchef Päivi Töyli. I den praktiska verksamheten anpassar man nationella, regionala och internationella åtgärder som berör närmat till en god fungerande helhet. Genom att stöda och komplettera det regionala och lokala närmatsarbetet, samt genom att förverkliga de gemensamma åtgärderna de bygger på, ökar man resultaten och effekten av landsbygdsutvecklingsprogrammet.

Uppgifterna är från Aitojamakuja.fi/Äktasmak.fi:s nyhetsbrev September/2015, som även innehåller info om att man i Tavastkyro kommun införskaffar råvaror på nära håll, att REKO-närmatringarna redan är 70 till antalet, presentation av 10 namnskyddade produkter, samt kommande evenemang: Luomu Road Show – (30.9 i S:t Michel), 5.11 i Kuopio och 26.11 i Jyväskylä, samt Bröd och närmat-branschdagen (Leipää ja lähiruokaa -toimialapäivä) i Helsingfors 8.12.

Se även info om SATOA Kuopio Food Festival – en fest för lokala smaker som hållits.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s