Kategorier
2015 Nyhetsbrev 30/2015

Nya medarbetare på Aktion Österbotten

Aktion Österbottens nyhetsbrev 2-2015Aktion Österbotten rf, som numera huserar i nya utrymmen (huvudkontoret) på Handelsesplanaden 18 A 9 A, 65100 Vasa, har fått förstärkning av Pia Smeds och Emma Wester. Smeds inträder som ny förstärkning till Kustaktionsgruppen och Leader-verksamheten. Hon har sin bakgrund i forskarvärlden inom landsbygds- och kustforskningen, med betoning på sociala samhälleliga innovationer som Green Care och Farm education, hälsa och välmående, samt landsbygdspolitik. Det övergripande temat är att verka för en hållbar framtid och regional utveckling genom samhälleligt nytänkande och aktivt samarbete.

Wester har inlett sitt nya jobb som Leader-rådgivare. Tidigare har hon arbetat med projekt i olika former, senast som projektkoordinator vid Optima. Hennes arbetsfält har varit Jakobstadsregionen. Utöver detta har Wester även varit aktiv i en del föreningar och suttit i ett antal företagsstyrelser. Hon ser fram emot att komma in i arbetet och teamet så fort som möjligt, och hoppas kunna bidra till det pussel som skapar lyckade och värdefulla Leader-projekt i Jakobstadsregionen och delar av Karleby.

Uppgifterna är från Aktion Österbottens senaste nyhetsbrev (2/2015), i vilket man även kan läsa om Leader-ansökningar hos föreningen och Hyrrä-tjänsten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s