Den 20-22 augusti fylls Järnvägstorget i Helsingfors av matproducenter från hela landet då det igen är dags för Finlands största närmatsevenemang Delikatessernas Finland. Syftet är att erbjuda små och medelstora livsmedelsföretag en chans att presentera sig, sälja produkter och matportioner och föra fram betydelsen av inhemsk matproduktion, samtidigt som sambandet mellan landsbygden och staden stärks. Evenemanget ordnades för första gången år 2011. Dess stora popularitet visar att finländska konsumenter är vänner av närmat, men det är viktigt att maten är färsk, av god kvalitet och smakar gott. Transparens i matkedjan har även blivit ett viktigt köpargument för många konsumenter. Delikatessernas Finland ordnas tillsammans med Syystober-evenemanget som för fram inhemskt öl. Tillsammans samlade evenemangen i fjol närmare 54 000 vänner av god mat och dryck. I samband med Delikatessernas Finland ordnas den 19 augusti även ett yrkesevenemang för inköpare från handeln, restauranger och den offentliga matservicen, och under samma veckoslut firas även Helsingfors festspel och Konstens natt.
Uppgifterna är från tidningen Landsbygdens Folk (12.6). Se även webbplatsen visithelsinki.fi.