Kategorier
2015 Nyhetsbrev 22/2015

Infotillfällen om Skärgårdshavets fiskeriprogram

I samma båt - Saaristomeren kalatalousstrategia 2014 - 2020Det håller på att grundas en ny fiskeriaktionsgrupp för Skärgårdshavet i anslutning till aktionsgruppen I samma båt – samassa veneessä rf. För gruppens verksamhet har man utarbetat en strategi och med utgångspunkt i denna strategi, kommer man att genomföra utvecklingsarbete för åren 2015-2020. Finansieringen till att förverkliga strategin kommer från Europeiska havs- och fiskerifonden, samt de fjorton kommuner som hör till området. Motsvarande verksamhet har redan funnits i Finland på andra havs- och insjöområden under den förra EU-finansieringsperioden 2007-2013. Utvecklingsverksamheten förverkligas långt genom lokala projekt som fiskerigruppen finansierar. Alla dessa projekt förverkligar för sin del strategin.

För ett lyckat genomförande är det viktigt att aktionsgruppen kan få kommentarer från områdets föreningar och befolkning, så att strategins innehåll och tyngdpunktsområden skulle nyttja området och dess aktörer på bästa möjliga sätt. Fiskerigruppens verksamhet är öppet för alla som är intresserade. Strategins version (februari 2015) finns för tillfället enbart på finska, Saaristomeren kalatalousstrategia 2014-2020, men den kommer att översättas till svenska under sommaren. I samma båt ordnar i maj fyra öppna publika tillställningar, där man kan bekanta sig med strategin, ställa frågor, och lyfta fram sina egna förslag. I juni skickas den kompletterade strategin till jord- och skogsbruksministeriet. Enligt den givna tidtabellen ska projektvalen komma igång på hösten 2015.

Tillställningarna (den första hölls 21.5 i Pargas) och anmälningsuppgifter (anmälan gärna, senast två vardagar innan infotillfället) finns på I samma båts webbplats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s