Kategorier
2015 Nyhetsbrev 08/2015

Efter Bond kommer Bengard – HSSL:s nya verksamhetschef

Terese Bengard
HSSL:s nya verksamhetschef Terese Bengard
Foto: Sandra Lee Pettersson

Riksorganisationen Hela Sverige ska levas (HSSL:s) verksamhetschef Staffan Bond går i pension efter ca tio år på posten. I hans ställe tillträder Terese Bengard, som lämnar ett uppdrag som kommunalråd i Ragunda kommun i östra Jämtland för att börja arbeta på HSSL. ”Vi är övertygade om att Terese kommer att vara med om att leda vår verksamhet med handlingskraft och entusiasm”, säger Staffan Nilsson, den ene av HSSL:s två ordföranden. Bengard kommer att arbeta både på kansliet i Stockholm och i hemkommunen Ragunda, där hon bott sedan 1999. ”Jag är oerhört glad att få möjlighet att jobba för HSSL och känner mig väldigt motiverad inför uppgiften att få vara med och bidra till ytterligare 25 år av framgångsrikt arbete. I den här rollen får jag bidra till landsbygdsutveckling och vara en röst för alla medlemmar runt om i Sverige”, säger Bengard.

Terese Bengards energi och passion för landsbygden är imponerande. Att en ung kvinna från Norrland leder HSSL:s verksamhet, visar även på en förnyelse av organisationen. ”Staffan Bond har varit med ända sedan starten och har gjort ett fantastiskt arbete med att forma vår organisation till en politisk kraft att räkna med. Vi tror att Terese kan fortsätta bygga på detta och utveckla vårt arbete i en tydligare och skarpare riktning”, säger Åse Classon, den andre ordföranden för HSSL. Bengard kommer att stadigt förankra HSSL:s politik i forskning och historia, men självklart även i människors vardag.

”Jag är redo för nya utmaningar och det var engagemanget för bygden som fick mig att börja med politiken i första hand. Att gå över till HSSL, gör att jag på en annan arena kan vara med och förändra – det är det växande engagemanget med att vilja vara med och förbättra för fler som är min drivkraft”, avslutar Bengard. Hon har förståelse för de frågor som är av betydelse för landsbygdens utveckling, och hon har även ett brett nätverk och en stark kommunikativ förmåga. På HSSL anser man utan tvekan att hon är rätt person för att leda HSSL:s verksamhet. Bengard tillträder den 1 mars.

Uppgifterna är från (10.2) webbplatsen helasverige.se. Se även andra artiklar om Bengard.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s