Kategorier
2015 Nyhetsbrev 08/2015

Ge din syn på hur stads-, landsbygds- och skärgårdspolitiken bör utvecklas

Rapporten Finland behöver stads- och landsbygdspolitikVad kan man påverka genom den finländska stads-, landsbygds- och skärgårdspolitiken? Vilka slags verktyg och tillvägagångssätt behövs det för att målen för dessa politikområden kan nås? Ta ställning till utvecklingsförslagen i professor Perttu Vartiainens utredning, Finland behöver stads- och landsbygdspolitik, senast den 13 mars 2015.

I den utredning som Vartiainen gjorde för arbets- och näringsministeriets räkning, drar han slutsatser om och lägger fram förslag till åtgärder för utveckling av stads-, landsbygds- och skärgårdspolitiken. Vartiainen föreslår att fokusen i stads-, landsbygds- och skärgårdspolitiken bör läggas på nationellt viktiga temahelheter, så att också EU-program kan utnyttjas mer effektivt än nuförtiden.

Enligt utredningen behöver Finland en ny slags, starkt fokuserad regional tillväxt- och innovationspolitisk helhetssyn som kan tjäna som en allmän strategisk vägvisare för stads- och landsbygdspolitiken, med utgångspunkten att resurserna i hela landet bör utnyttjas. Slutsatserna i utredningen (8 st.) och förslagen (19 st.) handlar om politikområdenas innehåll, förfaranden och verktyg samt organisering av verksamheten.  Utredningen, de utlåtanden som getts om den och debatten på dinasikt.fi, utnyttjas vid utvecklandet av regionalpolitiken.

Uppgifterna är från webbplatsen landsbygdspolitik.fi. Se även arbets- och näringsministeriets meddelande (från 19.12.2014).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s