Kategorier
2014 Nyhetsbrev 41/2014

Brandt Årets landsbygdsaktör, Norrback Byaverksamhetens vägvisare, Larsmo Årets byavänligaste kommun

Årets landsbygdsaktör i svenska Österbotten 2014 - Mats Brandt
Mats Brandt
Foto: Malin Hulkki

Malax kommundirektör Mats Brandt fick han ta emot priset för Årets landsbygdsaktör i svenska Österbotten 2014 i samband med Aktion Österbottens rf:s höstmöte 20.11 i Korsholms Ämbetshus. Brandt har under en lång tid arbetat med frågor i anslutning till utveckling av landsbygden. Han har under sin verksamhet arbetat med behovskartläggningar, förebyggande av marginalisering och med breddning av den offentliga näringsstrukturen. Brandt valdes även till ny ordförande för Aktion.

Byaverksamhetens vägvisare i svenska Österbotten 2014 - Ole Norrback
Ole Norrback Foto: Frida Pott

Till Byaverksamhetens vägvisare i svenska Österbotten 2014 utsågs tidigare riksdagsmannen och ministern Ole Norrback, som under sin aktiva tid arbetat mycket för byar och landsbygd, både lokalt och nationellt. Norrback efterlyser större målmedvetenhet och användandet av ny teknologi i utvecklandet av servicen i byarna och små samhällen för att ge invånarna likvärdig service.

Kommunvapen - Larsmo
Larsmo
Bildkälla: Wikimedia Commons

Larsmo kommun har valts till Årets byavänligaste kommun i svenska Österbotten 2014. Motiveringen till valet av Larsmo är en kommun som satsar på att upprätthålla servicen i byarna genom aktivt stöd till föreningslivet. Kommunen har en stark sammanhållning och uppmuntrar invånarnas deltagande. Kommundirektör Gun Kapténs nämnde när hon tog emot priset att Larsmo medvetet gått in för att satsa på kommundelarna genom att bibehålla stödet till lokala föreningar, i stället för att minska det.

Uppgifterna är från utnämnaren Aktions webbplats och från webbplatsen svenska.yle.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s