Föreningsbeskattning, skaffa superstruktur, få ut det mesta ur iPaden – kurser i Vasa och Korsholm

SFV Bildning - kurser hösten 2014Aktuella kurser som ordnas av eller i samarbete med SFV Bildning, Österbottens regionkansli är: Få ut det mesta av din iPad, Aktuellt om föreningsbeskattning och Skaffa superstruktur. Kursen om iPaden hålls 18.11 kl. 12.30-16 i Vasa (platsen inte bestämd ännu). Man går igenom allmänna inställningar, hur man installerar och raderar appar (AppStore), använder e-post, kalender, FaceTime, Skype, Facebook och andra appar enligt deltagarnas önskemål. Som kursledare fungerar Nicklas Nygård från IT 3, FSU.

En kurs i föreningsbeskattning ordnas 27.11 kl. 14-16 på Vasa Arbis. Varför väcker beskattningen av föreningar allt oftare diskussion i dag? Allmännyttiga samfund åtnjuter i Finland en betydande, men inte total skattefrihet på sina inkomster. Bland organisationsaktiva, i allt från små föreningar till stora förbund, råder en tilltagande villrådighet beträffande skattefrågor. Som föreläsare fungerar Sebastian Gripenberg, SFV Bildnings expert på föreningsteknik.

Kursen om att ha superstruktur hålls 10.12 kl. 9-16 i Korsholms kulturhus. Det är en kursdag med konsult David Stiernholm från Sverige. David visar hur du genom att organisera, fokusera och automatisera får mera tid över till det som är viktigt – för dig och verksamheten. Kursen finansieras och arrangeras av Kompetensforum som är en del av Kunnig programmet. Se även www.stiernholm.com.

För anmälan till kurserna om iPad och föreningsbeskattning se SFV Bildnings hemsida. Till kursen om superstruktur se webbplatsen för vuxeninstitutet.

Det här inlägget postades i 2014, Nyhetsbrev 37/2014 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s