Seminariet Aitoja Makuja – lähiruoka on bisnes! (Äkta smaker – närmat är en business!) arrangeras 9.10 kl. 10-14.30 på Nordic Food-mässan i Tammerfors. Under tillställningen får man höra vilka riksomfattande och lokala åtgärder man har gjort för att främja efterfrågan av närmat, samt hur man kommer att fortsätta vidare. Bland talarna återfinns Kirsi Viljanen, närmatskoordinator från jord- och skogsbruksministeriet. Viljanen tar upp i sitt tal framtiden för närmaten, Lähiruokatulevaisuus – katsaus alan kehittymiseen ja tulevaisuuden kehittämistoimenpiteisiin. Seminarieprogrammet finns (på finska) som länk på webbplatsen www.nordicfoodexpo.fi. Arrangörer för seminariet är projekten Äkta smaker II och Parasta Pöytään Pirkanmaalta.
Uppgifterna är från Aitojamakuja.fi/Äktasmak.fi:s nyhetsbrev 2/2014, som även innehåller info om kampanjveckan Lokala sommardelikatesser – äktasmak.fi 13-22.6, samt en enkät om närmat.