Kategorier
2014 Nyhetsbrev 16/2014

Laura Johansson nytt byaombud i Åboland

Laura JohanssonNya byaombudet i Åboland Laura Johansson ser fram emot att få träffa intressanta människor som entusiastiskt jobbar med att hålla vid liv och aktivera sin hembygd och sina hembyar. Hon hoppas kunna hjälpa folk i Åboland att komma igång med nya saker och jobba vidare på de saker som de redan håller på med. Johansson, som vikarierar mammalediga Pia Prost och började det nya arbetet 1.4, är själv aktiv inom byaföreningen som finns på hennes hemholme Stormälö, samt inom flera andra lokala föreningar i Pargas. Johansson älskar skärgården och har aktivt arbetat med ProMalm-processen som strävar till att utveckla Malmen, Pargas största centrum. Hon har bott en kort tid i Houtskär i sin ungdom, men rört sig väldigt mycket i Åboland. Så de frågor som hon kommer att jobba för nu, har varit viktiga för henne sedan barndomen.

Det som Johansson kommer att satsa på nu under våren, är ett föreningsprogram som kommer att genomföras mellan offentliga sektorn och tredje sektorn, vilket innebär att kommun, församling och föreningar inom en kommun tillsammans funderar ut behov, önskemål, verksamhetsmål och målsättningar, samt metoder att nå dessa målsättningar. Detta kan innebära exempelvis att kommunen önskar köpa in vissa tjänster (t.ex. inom motion) av föreningar.

I och med hennes bakgrund som ekonomie magister inom informationssystem, samt som företagare inom sociala medier, marknadsföring och innehållsproduktion, så rekommenderar hon att man passar på och funderar igenom sina kommunikationsstrategier inom föreningen. Johansson ger gärna tips om att t.ex. utnyttja Facebook och bloggar till att marknadsföra effektivare och att få informationen ut till medlemmarna.

Johanssons presentation finns på Egentliga Finlands Byar rf:s webbsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s