Kategorier
2014 Nyhetsbrev 11/2014

Drivhusseminarium för Matriket Österbotten

Projektet Matriket Österbotten - logoI Europa finns det många regioner som ofta förknippas med sin mat och måltidskultur. Men även i de nordiska länderna lägger man nu fokus på begrepp som Matlandskap och Kulinariska regioner. Vad är det då som gör en region till en matregion, och finns det något recept? Vad ska vi gödsla och vattna för att en tydlig matregion ska växa fram? Kom med, lyssna in och dela med dig av dina tankar på drivhusseminariet för projektet Matriket Österbotten 26.3 kl. 9-15.30 på Hemmergården i Solf (Stundarsvägen 5), Korsholm. Tillsammans analyserar vi Österbottens potential, vilja och åtgärder för att utvecklas som matregion. Teman är Österbotten som matregion och Matriket Österbottens livsmedelsstrategi. Seminariet riktar sig till påverkare, aktörer och tyckare inom hela matkedjan i landskapet – bönder, degknådare, fiskfileterare, stekvändare, processtekniker, morotsodlare, byråkrater, handlare och verkställande direktörer, samt alla vi österbottningar som äter varje dag.

Paulina Rytkönen, docent i ekonomisk historia vid Södertörns Högskola i Huddinge kommun, är den ena föreläsaren. Hon behandlar följande: Att bygga kulinariska regioner! Hur ser processen ut, vilka ska vara med och varför ska vi göra det. Den andra föreläsaren är matskribenten Kenneth Nars, känd bl.a. från TV-programmet Min Morgon på Yle Fem. Hans tal har rubriken Matdestination Österbotten! Hur uppstår kändisskap och varumärken, och kan Österbotten bli känd som matregion? Vi tar en titt på några internationella framgångshistorier inom regional gastronomi.

Anmälningsuppgifter (anmälan senast 21.3) för seminariet, som Foodia i samarbete med Matriket Österbotten bjuder in till, finns på webbplatsen foodia.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s