Kategorier
2014 Nyhetsbrev 11/2014

Ann-Sofi Backgren ny ordförande för Svensk Byaservice

Ann-Sofi BackgrenUnder Svensk Byaservice möte 27.2 i Helsingfors beslöt Byaservice samarbetsgrupp att utse Ann-Sofi Backgren, vik. verksamhetsombud på Svenska studiecentralen i Österbotten/SFV Bildning, till ny ordförande efter avgående Björn Wallén. Mångårige rektorn för Svenska studiecentralen Wallén övergår nu till nya arbetsuppgifter som direktor vid Lärkkullastiftelsen i slutet av mars.

Den nya ordföranden Backgren har under lång tid engagerat sig för byaverksamhet, vilket gäller både på lokal- och regionalnivå som på nationell och internationell nivå. Men redan år 1989 reste hon runt i Österbotten och informerade folket ute i byarna om att börja tänka på framtiden, och som 22-åring var hon med och grundade Molpe byaråd och var dess första ordförande under åren 1990-2000. Backgren har även år 2013, som en av tre, blivit utsedd till Byaverksamhetens vägvisare i Finland.

Samarbetsforumet Svensk Byaservice jobbar för landsbygdsutveckling i Svenskfinland. Byaservice, som bildades år 1994, upprätthålls av Svenska studiecentralen, Sydkustens landskapsförbund, samt Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s