Kategorier
2014 Nyhetsbrev 08/2014

Dokumentation över europeiska landsbygdsriksdagen

Dokumentationen European Rural Parliament 2013, DokumentationNu finns allt om den första europeiska landsbygdsriksdagen sammanfattat i en överskådlig dokumentation, European Rural Parliament 2013, Dokumentation, med många positiva kommentarer från deltagarna. I början av dokumentationen, under rubriken Kraft och mod att förändra, skriver ordföranden i styrgruppen Staffan Nilsson och projektledaren Inez Abrahamzon bl.a. följande:

”Det unika med en landsbygdsriksdag är inte frågorna – utan formen. Dess själ är att alla, såväl gräsrötter som beslutsfattare, ska träffas på likvärdiga villkor för att lyssna, diskutera och förstå varandra. För när klokskap, förmågor och resurser tas tillvara på både djup och bredd skapas förändring.

Det behövs krafttag av Europas människor för att vända trenden som, om ingenting görs, leder till fortsatt utarmning, segregation och orättvisor för landsbygden. Processer behöver förändras så att de istället ger näring, för oss samman och fördelar resurser på ett långsiktigt hållbart sätt.

Dokumentationen European Rural Parliament 2013, Dokumentation - citat

Att engagerade människor samlas och överbrygger gränser mellan länder, organisationer, ålder och kön är grunden för att det ska bli möjligt. Att de organiserar sig ger kraft, metoder och förhoppningsvis även mod att bygga en ny bättre framtid i och för europeisk landsbygd.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s