Kategorier
2014 Nyhetsbrev 08/2014

Camilla Wahlsten biträdande generalsekreterare för YTR

Camilla WahlstenHär nere följer Svensk Byaservice pressmeddelande (från 14.2) om att verksamhetsledaren för Finlands svenska 4H Camilla Wahlsten valts till biträdande generalsekreterare för Landsbygdspolitiska samarbetsgruppen (YTR).

Camilla Wahlsten, verksamhetsledare för Finlands svenska 4H, har valts till biträdande generalsekreterare för Landsbygdspolitiska samarbetsgruppen (YTR). Uppdraget sköts vid sidan av egen tjänst.

Wahlsten har en bred erfarenhet av tredje sektorn i Finland, samt konkret erfarenhet av landsbygdsliv, speciellt i glesbygden, efter tio års vistelse och jobb i de åländska skärgårdskommunerna. Wahlsten har varit medlem i Svenska temagruppen underställd YTR.

– Tredje sektorn har en stor betydelse på landsbygden, dels genom att aktivera och organisera landsbygdsborna, dels som serviceproducent i lokalsamhället. Målet är att konkret föra in tredje sektorns perspektiv i landsbygdspolitiken och skapa en fungerande kontakt till YTR, konstaterar Wahlsten. Vi bör ta tillvara den potential som finns inom tredje sektorn, dra nytta av föreningarnas kunskap och erfarenheter i landsbygdsdiskussionen och beslutsfattandet.

– Det långsiktiga finlandssvenska arbetet för landsbygden profileras och synliggörs genom valet av Wahlsten, säger Björn Wallén, ordf. för Svensk Byaservice.

– Den av statsrådet tillsatta Landsbygdspolitiska samarbetsgruppen (YTR), är ett organ som bereder landsbygdspolitiken och utvecklar systemet på riksnivå. I YTR finns ministerier, olika myndigheter, samt en lång rad av tredje sektorns organisationer representerade. YTR är ett utmärkt och ganska unikt exempel på fungerande sektoröverskridande samarbete. Det är mycket välkommet att frivilligorganisationernas roll stärks och profileras på detta sätt, säger Peter Backa, specialsakkunnig inom YTR.

För närmare information:
Camilla Wahlsten, tfn 040 563 6127
Björn Wallén, tfn 040 747 8841
Peter Backa, tfn 040 595 0444

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s