Kategorier
2014 Nyhetsbrev 03/2014

Allfinlandssvenska innovationslägret hålls i mars

Pjukala folkhögskola
Pjukala folkhögskola
Foto: Pia Prost

Det allra första allfinlandssvenska innovationslägret ordnas på Pjukala folkhögskola i Pargas den 17-19 mars med temat Gränsen som möjlighet. Målet med lägret är att hitta nya samarbets- och näringsinnovationer, samt att få fram konkreta idéer med handlingsplaner som går att förverkliga i praktiken. Fokus ligger på att utveckla ett kontinuerligt samarbete mellan olika grupper i samhället och mellan de olika regionerna. Lägrets gränsöverskridande tema genomsyrar arbetet som görs, där olika delteman är t.ex. företagssamarbete, ungdomar, mentorskap, skärgårds- och landsbygdsfrågor. Det är just i gränsregioner och i det osäkra, lite annorlunda där det kan bildas en grogrund för nytänkande.

Som inspiratörer under lägret fungerar ett gäng mycket inspirerande ”smurfar” från konsultföretaget MDI. Lägret, som finansieras till största delen av landsbygdsnätverksenheten genom Programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland, genomförs som ett samarbetsprojekt mellan landsbygdsnätverksenheten, Svenska studiecentralen, Egentliga Finlands Byar rf, Pro Agria/Finska Hushållningssällskapet rf, Sydkustens landskapsförbund rf och Finlands svenska 4H, samt Leader-grupperna I samma båt rf, Leader Åland rf, Aktion Österbotten rf, SILMU rf och Pomoväst rf.

Mer info om lägret finns bl.a. på webbplatsen efbyar.fi. De som är intresserade av att delta, kan ansöka om en plats på lägret genom att fylla i ansökningsblanketten (senast 14.2).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s