Kategorier
2013 Nyhetsbrev 45/2013

Transnationellt lärande, välfärdsservice i Norden, kommunal organisation – sista nyhetsbrevet från Botnia-Atlantica

Botnia-Atlantica-institutets logoBotnia-Atlantica-institutet är ett transnationellt institut som bedriver forskning inom regional utveckling och främjar utvecklingen i Botnia-Atlantica-regionen. I Finland bedrivs forskningen vid Vasa universitet och Åbo Akademi, i Sverige vid Umeå universitet och i Norge vid Universitetet i Nordland. Sekretariatet och ledningen för institutet finns vid Vasa universitet. Botnia-Atlantica-institutet är en del av LUBAT (Lärande om utveckling i Botnia-Atlantica)-projektet som samordnas av Umeå universitet. Finansiering kommer från universiteten, regionerna och det gränsöverskridande EU-finansierade samarbetsprogrammet Botnia-Atlantica. Nu har Botnia-Atlantica-institutet utkommit med sitt sjätte och sista nyhetsbrev för åren 2011-2013. Det är för att sprida information om god praxis i regional utveckling i Österbotten, Västerbotten och Nordland som institutet ger ut nyhetsbreven.

I det här nyhetsbrevet kan man läsa om transnationellt lärande – lärdomar från Botnia-Atlantica-institutets tre första år, organisatoriska perspektiv av välfärdsservice i de nordiska länderna, kommunal organisation, små kommuner – möjligheter och utmaningar, återuppbyggnad och innovationssystem i små industristäder, utveckling av resmål, samt planeringsprocesser för vindkraft – Vad kan vi lära oss från ett transnationellt perspektiv? Rubrikerna i det engelskspråkiga nyhetsbrevet är följande:

  • Transnational Learning, lessons from the first three years of the BA Institute (Åge Mariussen)
  • Organizational perspectives on welfare services in Nordic countries (Tommy Lind, Ulf Wiberg)
  • Municipal organization (Ulf Wiberg, Tommy Lind, Ilma Limani)
  • Smaller municipalities – opportunities and challenges (Asbjörn Roiseland)
  • Restructuring and innovation systems in small industrial towns (Kenneth Nordberg)
  • Developing destinations (Kajsa G. Åberg, Kristina Svels)
  • Wind power planning processes – What could we learn from a transnationalperspective? (Johanna Liljenfeldt, Örjan Petterson, Bjarne Lindeløv, Åge Mariussen)
  • LUBAT newsletters 2011-2013
  • List of Lubat research reports and papers

Newsletter (3/2013) kan läsas på Botnia-Atlanticas hemsida. Se även text i Österbottens förbunds Nyhetsposten – Uutisposti nr 12-2013 om att Botnia-Atlantica-programmet med stor sannolikhet får en fortsättning.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s