Kategorier
2013 Nyhetsbrev 36/2013

Integration tema i svenska Landsbygdsnätverkets senaste nyhetsbrev

Svenska Landsbygdsnätverkets nyhetsbrev nr 7-2013Svenska Landsbygdsnätverkets nyhetsbrev för oktober månad fokuserar på temat integration. Här kan man läsa om bl.a. den enkät som genomfördes i samband med Hammarkulle-karnevalen eller om projektet Grönsaks-mästarna som kom till genom ett unikt samarbete mellan Leader och socialfonden. Christina Nordin, som fram till nyligen arbetade på Landsbygdsdepartementets enhet för landsbygdens tillväxt, men som nu är ny på posten som divisionsdirektör på svenska Jordbruksverket skriver ledartexten i nyhetsbrevet. Hon skriver bland annat: ”Under mina år i Regeringskansliet har vi hela tiden arbetat med integrationsfrågorna, främst inom ramen för det svenska landsbygdsprogrammet. Vi har velat mycket, försökt mycket och letat mycket; letat efter den där ultimata insatsen, projektet eller lösningen som skall svara mot vad vi vill – att konkret och på riktigt ta tillvara utrikesföddas erfarenheter och kunskaper för att skapa utveckling på landsbygden.

Till stor nytta både för landsbygden och självklart för individen. Och även om det är svårt är det inte nattsvart. Och det är förstås ett långsiktigt arbete som aldrig blir färdigt. Många mycket bra insatser har genomförts inom ramen för det svenska landsbygdsprogrammet.” I nyhetsbrevet får man även veta mer om arbetet med lokalt ledd utveckling som skall ersätta Leader-begreppet. En rapport från första galan som korade årets bästa transnationella Leader-projekt kring Östersjön finns också med.

Uppgifterna är från Landsbygdsnätverkets hemsida. Nyhetsbrevet, Nytt från Landsbygdsnätverket (nr 7/2013), finns att läsas på webbplatsen landsbygdsnatverket.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s