Kategorier
2013 Nyhetsbrev 32/2013

Workshops för lokala aktörer hålls i Tammerfors och Uleåborg

Ordet workshopByaverksamhet i Finland rf gör upp ett lokalt utvecklingsprogram 2014-2020 tillsammans med de regionala byaföreningarna, stadsdelsföreningen Helka ry, samt andra utvecklare på lokal nivå. Programgruppen påbörjade planeringen av programmet under våren 2013. Men för ett framgångrikt programarbete behövs ett brett deltagande av lokala aktörer som ger sin syn på framtiden och sin roll i samhället. Därför hoppas man att ni deltar i någon av de två nationella verkstäderna, 15.10 i Tammerfors på hotell Victoria kl. 10-17 och 29.10 i Uleåborg på hotell Scandic kl. 10-17, där man i smågrupper diskuterar följande ämnen med tillhörande åtgärdsförslag i programmet:

1. För vad tar man samhälleligt ansvar?
2. Koordinering av stadsdels- och byaverksamheten → Leader-verksamheten sprids till hela landet.
3. Närdemokrati kräver utbildning: Hur borde utbildningen ordnas?
4. Medelsinsamling.
5. Hur får man med en ny generation? Betydelsen av identitet och gemenskap.

I samband med träffen i Tammerfors ordnas följande dag, eller 16.10 i samma hotell, utbildningen Kylän työkalupakki-päivä genom Byaverksamhet i Finland rf:s projekt Kylien Bisneskeissit. Ämnena är bl.a. hur bygga upp ett varumärke för byn, skatterådgivning för byn, arbetsredskap för att sköta projektet, användningsplan för byalokalen, blankett affärsverksamhet – för analys, case kyläpalvelukeskus och avtalsmaller.

Anmälningar till arbetsverkstäderna görs (senast 20.9) till Pipsa Salolammi på mobil 045 123 3254 eller e-mailadress pipsa.salolammi@kylatoiminta.fi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s