EU söker tillväxt, Quadruple Helix, smarta servicelösningar i små kommuner, könsrollen och den nordiska modellen – läs Botnia-Atlanticas nyhetsbrev

Botnia-Atlantica-institutets logoBotnia-Atlantica-institutet är ett transnationellt institut som bedriver forskning inom regional utveckling och främjar utvecklingen i Botnia-Atlantica-regionen. I Finland bedrivs forskningen vid Vasa universitet och Åbo Akademi, i Sverige vid Umeå universitet och i Norge vid Universitetet i Nordland. Sekretariatet och ledningen för institutet finns vid Vasa universitet. Botnia-Atlantica-institutet är en del av LUBAT (Lärande om utveckling i Botnia-Atlantica)-projektet som samordnas av Umeå universitet. Finansiering kommer från universiteten, regionerna och det gränsöverskridande EU-finansierade samarbetsprogrammet Botnia-Atlantica. Nu har Botnia-Atlantica-institutet utkommit med sitt femte nyhetsbrev av sex för åren 2011-2013. Det är för att sprida information om god praxis i regional utveckling i Österbotten, Västerbotten och Nordland som institutet ger ut nyhetsbreven.

I det här nyhetsbrevet kan man läsa om att EU söker tillväxt: från vetenskap och regional politik till åter-industrialisering, att mäta Quadruple Helix-förhållandet: mot en strategi för smart regionalt styre, smarta servicelösningar i små kommuner, könsrollen och den nordiska modellen – ett nordiskt paradis eller ett brutet löfte, en norsk nationell konferens: hållbar och konkurrenskraftig innovation i norska industriregioner, samt forskning: nya metoder för transnationellt lärande. Rubriker i det engelskspråkiga nyhetsbrevet är följande:

  • EU looking for growth: from Science and Regional Policy to Re-industrialization (Åge Mariussen)
  • Measuring Quadruple Helix Connectivity: Towards a Strategy for Smart Regional Governance, Botnia-Atlantica Institute international conference May 13, Vaasa (Seija Virkkala)
  • Smart Service Solutions in Small Municipalities (Ulf Wiberg)
  • Gender and the Nordic Model – a Nordic paradise or broken promise? (Christine Hudson)
  • Norwegian National Conference: Sustainable and Competitive Innovation in Norwegian Industrial Regions (Bjarne Lindeløv)
  • Research: New methods for Transnational Learning

Newsletter (2/2013) kan läsas på Botnia-Atlanticas hemsida.

Det här inlägget postades i 2013, Nyhetsbrev 26/2013 och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s