Kategorier
2013 Nyhetsbrev 17/2013

”ÖSP, Aktion Österbotten och företagarorganisationerna kunde bidra till den livskraftiga landsbygdens överlevnad”

Cow Grazing in Pasture”Staten, kommunerna och EU satsar en hel del resurser på landsbygdsutvecklingen och här är det viktigt att det finns en sammanhållning på landbygden. Det krävs samarbete över gränser”, sade EU-parlamentariker Nils Torvalds på Österbottens svenska producentförbunds (ÖSP:s) vårmöte i Korsholm 15.4. Jordbruket har en mycket viktig roll i att utveckla landsbygden som helhet, och här menade Torvalds, med hänvisning till åhörarna, att utmaningen är att under kommande sju åren åstadkomma ett program för hur verksamheten skall se ut under den följande perioden, en vision som kan kompletteras med många andra åtgärder. Torvalds hänvisar till nätverk som Aktion Österbotten rf som med små resurser byggt upp nätverk som har fokus på framtiden.

”Jag tror att ÖSP, Aktion Österbotten tillsammans med företagarorganisationerna borde se över hur man skapar planer och verksamhet som bidrar till att den livkraftiga landsbygden överlever.”

I slutändan är det en fråga om pengar. Men de ekonomiska utsikterna ser inte så värst goda ut, för sedan 1970-talet har västvärlden levt över sina resurser och staternas skuldsättning har ökat, likaså den privata skuldsättningen.

Uppgifterna är från en längre artikel, skriven av Christoffer Thomasfolk, i tidningen Landsbygdens Folk (19.4).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s